Leidt coronacrisis tot voedseltekort? Lees hier wat u kunt doen!

27 april 2020
Locatie:

Gelukkig is dat (nog) niet het geval althans voor de meesten van ons niet. Hoe het op termijn gaat uitpakken met de wereldvoedselproductie is nu nog niet te zeggen.

Wat we al wel weten is dat er sinds de Coronacrisis beduidend meer aanvragen binnenkomen bij de Voedselbanken in Nederland. Ook bij de Voedselbanken Nijmegen en Overbetuwe is dat het geval. Zoals u waarschijnlijk wel weet is men voor het samenstellen van de voedselpakketten die worden uitgedeeld grotendeels afhankelijk van gekregen voedsel.

Laten wij, voor zover we daartoe in staat zijn, een bijdrage leveren aan de voedselpakketten voor hen die nu in – acute – nood zijn.

Waar is vooral behoefte aan?
Houdbare droge kruidenierswaren en drogisterij-artikelen. U kunt hierbij denken aan: pasta-producten, rijst, bloem, suiker, houdbare melk, jam, pindakaas, hagelslag, vlees in blik, koffie, thee, tandpasta en lichaamsverzorgingsartikelen.

U kunt uw gaven afleveren bij de verschillende locaties van onze parochie.

Lourdeskerk:
Zondag Lourdesgrot 11:30 – 12:30 uur.

Groenestraatkerk:
Zondag kerk 11:00 – 12:20 uur
Maandag- en woensdagmorgen secretariaat 09:00 – 12:30 uur

Berg en Dal:
Zondag in de Kapel 10:00 – 14:00 uur

Cenakelkerk:
Zondag en woensdag 11:00 – 12:00 uur

Ontmoetingskerk:
Maandag tot en met donderdag 10:00 – 11:30 uur
Op nationale en kerkelijke feestdagen zullen deze momenten vervallen.

Kerk van Brakkenstein:
Dagelijks in de hal van de kerk van 9:00 – 12:00 uur en van 15:00 – 17:45 uur.

Meer informatie in de eerstkomende Triptiek
Met een uitgebreider artikel hierover. Laten wij, als parochianen van parochie heilige Drie-eenheid, eraan bijdragen dat er in onze regio voor iedereen voldoende te eten is. Namens de mensen die dit broodnodig hebben: Dank u wel!

Diaken Henk Welling