Lezingavonden Oecumenisch Winterwerk 2021 – 2022

10 november 2021 20:00 uur
Locatie: H. Antonius Abt Malden,

De commissie Winterwerk heeft voor het komend seizoen een interessant lezingenprogramma samengesteld.

De commissie bestaat uit mensen van de parochie Heilige Drie-eenheid, locatie H. Antonius Abtkerk in Malden en mensen van de protestantse gemeente Heumen. De lezing-avonden worden gehouden in de H. Antonius Abtkerk van in Malden, gelegen aan Kerkplein 4A Malden. Aanvang 20.00 uur.

In de kerk is voldoende ruimte om alle bezoekers te ontvangen. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In de wintermaanden kost het verwarmen van het kerkgebouw veel geld. Wilt u daarmee rekening houden als u de hoogte van uw -overigens vrijwillige- bijdrage bepaalt?

De data van de lezingavonden zijn:
> dinsdag 19 oktober 2021, 20.00 uur,  “Alles anders, alles hetzelfde”, lezing van: Hermen en Johanneke Kroesbergen
> woensdag 10 november 2021, 20.00 uur: “De (moeizame) integratie van moslimmigranten; nadenken over mogelijke oorzaken”, lezing van dr. M.J.M. de Koning
> dinsdag 14 december 2021, 20.00 uur: “Paul de Kruif, bacteriënjager en activist voor een betere gezondheidszorg in de VS”, lezing van Jan Peter Verhave
> woensdag 19 januari 2022, 20.00 uur: “Godsbeelden in de theologie en in de (middeleeuwse) kunst”, Nico Schreurs en Hermen Kroesbergen bespreken de theologische aspecten en Trix en Koos Willemse tonen hun rijke collectie afbeeldingen.
> dinsdag 22 februari 2022, 20.00 uur: “Religie zonder angst en geweld: Hoofdlijnen van Eugen Drewermanns theologie van de menselijkheid”, lezing van dr. Peter Nissen
> woensdag 20 april 2022, 20.00 uur: “De rijkdom van het ritueel”, lezing van Ekkehard Muth.

AANMELDEN VOOR DE LEZINGEN PER E-MAIL: oecumenisch.winterwerk@gmail.com

Meer informatie over de lezingencyclus van de commissie Winterwerk vindt u op deze locatiepagina, zie de folder (download Lezingenprogramma commissie Winterwerk 2021-22) en de website pknheumen.nl.

Meer agendapunten