Misere mei

29 maart 2021 20:00 uur - 22:00 uur
Locatie: Ontmoetingskerk,

Een zonde bedrijven, wie doet dat vandaag de dag nog? Het is ouderwetse taal, net als ‘berouw’ en ‘vergiffenis’. Maar de katholieke traditie kent zeven prachtige boetepsalmen. Misere mei is er daar een van, die wordt toegeschreven aan koning David. De profeet Natan wees hem terecht na zijn overspel met Batseba en de moord op haar man Uriël. In de psalm roept David om de genade van God en vertrouwt daarop als hij zijn zonde betreurt.

Misere mei is vaak op muziek gezet, op een soms letterlijk adembenemende wijze. Bijvoorbeeld door Orlandus Lassus, Gregorio Allegri, Henryk Górecki, Johan Sebastiaan Bach en Arvo Pärt.

Wim Koopmans neemt ons mee in deze online ontmoeting met muziek, beelden en uitleg.

Maandag 29 maart 20.00 uur via www.ontmoetingskerk.net/beelduitzending. U kunt daar mee- of terugkijken via het YouTube-kanaal van de kerk.