#Red Wednesday op 25 november 2020

4 november 2020 - 27 november 2020
Locatie: Groenestraatkerk Nijmegen,

Op #RedWednesday wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies.

Met #RedWednesday willen we:
• Bewustwording creëren over vervolging van gelovigen
• Oproepen tot respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen
• Opkomen voor geloof en vrijheid

De afgelopen jaren werden op initiatief van Kerk in Nood wereldwijd beroemde gebouwen als de Sacre Coeur in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona, de Cristo Redentor in Rio de Janeiro. Vorig jaar deden maar liefst 47 kerken in Nederland mee: van Texel tot Valkenburg aan de Geul vroegen rood verlichte kerken aandacht voor de wereldwijd afnemende vrijheid van godsdienst.
Ook de Groenestraatkerk was rood verlicht.

In veel van deze kerken en op andere plaatsen werd bovendien gebeden: voor wie gediscrimineerd en vervolgd worden, maar ook voor wie zelf discrimineren en vervolgen. Omdat bijna 80% van de religieuze vervolging wereldwijd gericht is tegen Christenen, vragen we in het bijzonder de Nederlandse Christenen dit jaar om een teken van solidariteit met hun vervolgde broers en zussen wereldwijd.
#RedWednesday presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities: centraal staat het bouwen van bruggen.
Op 25 november wordt in dit verband in de Groenestraatkerk om 19.00 uur de vespers gebeden.

Wilt u deze vesperviering bijwonen dan moet u zich aanmelden via de website van de parochie (www.h3eenheid.nl – bol reserveren weekendvieringen). U kunt zich ook aanmelden door het secretariaat te bellen bij de Groenestraatkerk (3550451) of het parochiecentrum (3553630).