Vastentijd – JBDB Uitwisselingsgroep & Online ontmoeting Jong Bisdom Den Bosch.

19 februari 2021 - 4 april 2021
Locatie: Algemeen,

De 40-dagentijd is begonnen en wij nodigen iedereen uit om op één of andere manier stil te staan bij deze bijzondere weg naar Pasen toe. Eén minuut of drie uur op een dag, net wat bij jou past.

Mogelijk helpt het leesplan (zie  Leesplan Vastentijd 2021 Jong Bisdom Den Bosch ) daarbij: voor elke vastendag een stukje uit de Bijbel, soms maar enkele regels. Of lees eens de maandelijkse blog, deze keer van Laura: met 26 creatieve manieren om te vasten.

Vind jij het nou leuk om met andere jongeren verhalen en ervaringen te delen? Dat kan! Er is een JBDB Uitwisselingsgroep via WhatsApp, waarin we elkaar kunnen inspireren en bemoedigen.

En op donderdagavond 11 maart om 20.00 uur (halfvasten) komen we online samen om met elkaar te delen. Wat jij moet doen? Stuur even een berichtje naar de JBDB telefoon (06 28581884) of een mailtje naar jongeren@bisdomdenbosch.nl

Voor de online ontmoeting mag je ook nog op de avond zelf van je laten horen (kan ook via Ingrid of Laura), dan krijg je de link voor online omgeving toegestuurd!

Blog: 26 creatieve manieren om te vasten

Het team van Jong Bisdom Den Bosch schrijft maandelijks een blog.

Juist in deze tijd van afstand, willen we jou nabij blijven met woorden…

“Misschien staat je hoofd nu helemaal niet naar Aswoensdag, de Vastentijd of Pasen. Wees gerust, ook dat mag er zijn!
Take your time en bepaal voor jezelf hoeveel tijd, energie en ruimte je aan God wil geven”, klik hier voor de blog van februari.

JBDB On Tour 3 (& verder)

In de eerste helft van 2021 hebben we onder voorbehoud twee verdiepingsavonden gepland. Zodra de coronamaatregelen het toe laten komen we weer real life bij elkaar!

Geïnteresseerd? Schrijf de data alvast in je agenda!

Donderdag 22 april 2021, Vrijdag 11 juni 2021.

We zullen je tijdig op de hoogte stellen.

Stay tuned!

Rubriek “Met een blik op…”

In deze nieuwe rubriek willen we je aandacht vestigen op waardevolle initiatieven binnen en buiten ons bisdom.
(Heb je input voor deze rubriek, stuur dan een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl).

Jong Katholiek is dit voorjaar met vier nieuwe online catechesesessies begonnen. Enkele sessies zijn al gestart, maar de laatste sessie over een serieuze kennismaking met het denken van ‘Thomas van Aquino’ is nog toegankelijk.
Net als een 2de sessie over ‘geloof & rede’, die in maart zal starten. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Voor in jouw agenda…

Dit jaar hebben wij een aangepast jaarprogramma, welke voortdurend veranderd! Een aantal vaste activiteiten zijn weggehaald, omdat ze simpelweg niet te organiseren waren onder de huidige Coronamaatregelen. Dit geeft daarentegen ook ruimte om na te denken over hoe we ons jaarprogramma zouden willen invullen en waar we als Jong Bisdom Den Bosch naartoe willen.. een beetje bezinning voor iedereen dus!
Zie hieronder de site met de nodige informatie inclusief een overzicht van de huidige stand van zaken. Maar blijf vooral op de hoogte van ons via Facebook, de nieuwsbrief of JBDB Whatsappservice (stuur een berichtje naar 0628581884)

Jong Bisdom Den Bosch (René, Laura en Ingrid)

jongeren@bisdomdenbosch.nl

Jong Bisdom Den Bosch telefoonnummer: 06 28581884

www.jbdb.nl

Facebook / Instagram Jong Bisdom Den Bosch

 

Meer agendapunten