Beleef ‘HEM ACHTERNA’ het 21ste Passiespel van Tegelen

De Passiespelen Tegelen gaan door deze zomer. Vanaf 3 juli is het prachtige openluchttheater De Doolhof in Tegelen het decor van  de voorstelling ‘Hem achterna’; een unieke theaterbelevenis voor jong en oud over goed en kwaad, recht en onrecht, netelige situaties, dappere keuzes, brute machthebbers en sterke vrouwen die gelijkwaardig zijn aan mannen.

De Passiespelers verbeelden in ‘Hem achterna’ het emotionele verhaal over de laatste dagen van Jezus. Aan dit aloude Bijbelverhaal wordt niet getornd. Toch is elke editie anders, doordat het verhaal door een nieuw artistiek team wordt verteld en meer naar het hier en nu wordt gebracht. Deze mix maakt de Tegelse Passiespelen zo bijzonder. Bekende en nieuwe verhalen smelten samen in spectaculair openluchttheater over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar ook over een oprecht geloof in een betere wereld.

36 voorstellingen

De Passiespelen gaan zaterdag 3 juli 2021 in première en worden tot aan de finale voorstelling op zondag 5 september 36 maal opgevoerd. De productie wordt coronaproof op het toneel gebracht.      Ook de tribune is groot genoeg om op anderhalve meter van andere huishoudens zorgeloos te genieten. In de reeks voorstellingen bieden de Passiespelen voorstellingen aan met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden en met simultaanvertaling in het Duits.

Het spel van 2020 is door de coronacrisis twee maal uitgesteld en kan eindelijk deze zomer opgevoerd worden. Alle passiespelers wilden per se de uitdaging aan gaan en nog dit jaar spelen. “Tot 2025 wachten was geen optie. Wij voelen het als onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke periode te vertellen.”

Immaterieel cultureel erfgoed

De Passiespelen Tegelen maken deel uit van een rijke theatertraditie sinds 1931. In 2014 zijn de spelen toegevoegd aan het Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland en de laatste edities van 2010 en 2015 werden bezocht door meer dan 40.000 mensen.

Meer informatie over speeldagen, de voorstelling, arrangementen, verkooppunten, e.d. op http://www.passiespelen.nl.

 

Meer nieuws

Overweging 11-12 september 2021 Cenakelkerk     

Overweging 11-12 september 2021              […]

Indrukwekkend Geloofsgesprek met de ernstig zieke Mgr. Harrie Smeets

Klik op bijgaande link: https://www.npostart.nl/geloofsgesprek/12-09-2021/KN_1726397

Overweging, 12 september, 24e zondag B 2021 door pastoor Jacques Grubben.

Een voorbeeld zijn voor een ander is niet altijd even […]

Gezocht: poetsengelen

De gezellige poetsploeg van de H. Antonius Abtkerk in Malden zoekt […]

Zondag 12 september TV-mis,vanaf 10.00 uur op NPO 2, vanuit Lourdes vanwege 100 jaar bedevaarten

De KRO zendt op zondag 12 september de wekelijkse televisiemis […]