Datum Wereld Jongeren Dagen 2023 in Lissabon bekend, WJD echt iets voor jou!

De eerstvolgende Wereldjongerendagen vinden plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 in Lissabon. Die data zijn de eerste week van oktober in Rome bekendgemaakt. Vanuit Nederland zal JongKatholiek in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim reisinitiatieven voor de WJD23 ontwikkelen.

Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht is een officieel erkende bedevaartorganisatie die al meer dan honderd jaar bedevaartreizen organiseert naar onder meer Lourdes, Rome en Israël. Ook bij voorgaande edities van de Wereldjongerendagen was het Huis voor de Pelgrim zijdelings betrokken.

Voorprogramma
De reisinitiatieven worden ontwikkeld in samenwerking met de jongerenwerkers van de zeven bisdommen. Voorafgaand aan het officiële programma in Lissabon vindt er een voorprogramma plaats in verschillende regio’s in Portugal, de zogeheten ‘dagen van de bisdommen’. De deelnemers hebben dan volop de gelegenheid om in contact te komen met katholieke jongeren uit andere landen.
Hoogtepunt van de Wereldjongerendagen is het bezoek van de paus. Tijdens de slotviering worden meer dan een miljoen deelnemers verwacht. De katholieke Wereldjongerendagen vinden elke twee of drie jaar in een ander werelddeel plaats. De laatste keer was in 2019 in Panama. De bedoeling was dat de volgende editie in 2021 zou plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie is deze uitgesteld tot 2023.

Meer weten: Raadpleeg https://www.aartsbisdom.nl/datum-wjd-2023-in-lissabon-bekend/

Meer nieuws

Overweging, 28 november, 1e zondag Advent C 2021 door pastoor Jacques Grubben.

In de afgelopen tijd las ik een roman met als […]

Maatregelen om rekening mee te houden voor en tijdens de Vieringen i.v.m. de Corona-pandemie

Een kort overzicht van de maatregelen die door de regering, […]

Interview Streekomroep RN7met pastoor Jacques Grubben over Red Wednesday

De kerk aan de Groenestraat in Nijmegen werd woensdag 24 […]

Paus Franciscus over ‘De zaligsprekingen van de bisschop’

Zalig de bisschop die van armoede en vrijgevigheid zijn levensstijl […]

Preek voor Christus Koning 2021, Cenakelkerk

Preek voor Christus Koning  2021            […]