De digitale advents retraite 2021 van de jezuïeten. Beste retraitant, Het duurt nog wel even: op 28 november start onze nieuwe adventsretraite ‘Hoop bedriegt niet’.

“Hoop bedriegt niet” is de titel van de adventsretraite 2021. De retraite gaat op zondag 28 november van start en loopt tot zaterdag 25 december. Het is de vijftiende digitale retraite van de jezuïeten.

Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail met bijbel teksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Jan Stuyt zegt over de retraite die hij schreef:

“De decembermaand is voor veel mensen een drukke periode. Een echt feest is iets waar je naar uitkijkt: laat je niet overvallen door Kerstmis. De digitale retraite geeft je de kans om je voor te bereiden op dit feest. Een kwartier per dag is genoeg. Laat je vier weken inspireren door Bijbelse woorden: hoop, verwachting, licht, Vredevorst, dageraad. God komt bij mensen op bezoek als zij zich daarvoor open stellen.” U kunt zich voor deze gratis digitale retraite inschrijven via http://www.ignatiaansbidden.org.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:

“Ik heb in het openbaar vervoer in de stiltecoupé de tijd genomen om de retraite te doen, omdat er thuis veelal geen stilte is.”

-“De afgelopen weken heb ik zo intens ervaren! De retraite heeft me daarbij enorm geholpen. Ik voelde me werkelijk gezien, aangekeken, elke dag.”
-“Dank voor deze reis die ik samen met jullie mocht maken. Die heeft mij doen stilvallen en stilstaan bij wat er is. Nu die wereld in– wetend wat mijn basis is. Met de Altijd Aanwezige in mij, het Licht maakt dat ik het pad durf op te gaan.”
– “Grote dank voor deze broodnodige verdieping. Wat een belevenis zeg.”

Aantal deelnemers

Er nemen ruim 20.000 retraitanten uit Nederland en Vlaanderen deel aan deze vijftiende digitale retraite van de jezuïeten. Het gebedstraject volgt de traditionele adventstijd, dit jaar van zondag 28 november tot zaterdag 25 december.

Hoe?

Deelnemers schrijven zich in door hun e-mailadres op te geven    via  www.ignatiaansbidden.org. Ze ontvangen gedurende de periode van  advent dagelijks een  gebedsmail.

Geleide meditaties via ZOOM

Deelnemers van de retraite worden tijdens de advent iedere zaterdag uitgenodigd om deel te nemen aan de geleide zoom-meditaties van een half uur. Die worden verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Jan Stuyt. Afgelopen jaar is gebleken dat deze meditaties het gevoel verbonden te zijn met de 20.000 andere digitale retraitanten versterkt.
 

Inspiratie
De retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In het online gastenboek op ignatiaansbidden.org/gastenboek kunnen deelnemers hun gebedservaringen delen.

Een productie van  www.ignatiaansbidden.org.

ignatiaansbidden.org verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de advent en de 40- dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

Meer nieuws

Overweging, 28 november, 1e zondag Advent C 2021 door pastoor Jacques Grubben.

In de afgelopen tijd las ik een roman met als […]

Maatregelen om rekening mee te houden voor en tijdens de Vieringen i.v.m. de Corona-pandemie

Een kort overzicht van de maatregelen die door de regering, […]

Interview Streekomroep RN7met pastoor Jacques Grubben over Red Wednesday

De kerk aan de Groenestraat in Nijmegen werd woensdag 24 […]

Paus Franciscus over ‘De zaligsprekingen van de bisschop’

Zalig de bisschop die van armoede en vrijgevigheid zijn levensstijl […]

Preek voor Christus Koning 2021, Cenakelkerk

Preek voor Christus Koning  2021            […]