Reactieformulieren plannen kerkcomplex Malden

Parochianen kunnen hun mening geven over deze twee plannen:

Plannen van AdVicus: Multifunctionele kerkzaal en omsloten binnentuin:  Reactieformulier 1 AdVicus 17 maart 2022 herbestemmingsplannen kerk Malden

Plannen van Flow Architecten /ACM: Glas-in-lood rondom de kerkzaal en kloostertuin: Reactieformulier 2 ACM Flow 17 maart 2022 herbestemmingsplannen kerk Malden

Stuur uw reactie naar e-mail locatiemalden@h3eenheid.nl of deponeer op de aangegeven plaatsen in de kerk of in de brievenbus van de kerk Kerkplein 4A Malden.
Hartelijk bedankt voor uw reacties.

Featured Image

Projectontwikkelaars presenteren plannen voor kerk in Malden

Op een drukbezochte bijeenkomst hebben twee projectontwikkelaars op donderdag 17 maart hun plannen gepresenteerd voor de herbestemming van de kerk in Malden. De Heilige Antonius Abtkerk uit 1960 is met zo’n 900 zitplaatsen te groot geworden.

Een stuurgroep heeft deze twee ontwikkelaars geselecteerd omdat ze realistische plannen hebben gemaakt waarbij de buitenkant van de kerk grotendeels intact blijft. Beide ontwikkelaars gaan uit van een goede kerkruimte en maken woningbouw mogelijk. Ook hebben ze beide een acceptabel indicatief bod uitgebracht.

Multifunctionele kerkzaal en omsloten binnentuin

Advicus uit Deventer deelt het huidige kerkgebouw op in drie delen, waarvan één daarvan wordt gebruikt als nieuwe (kerk)zaal voor circa 350 personen. Het gaat om het deel aan de kant van de Rijksweg. De architect benadrukt dat deze kerkzaal multifunctioneel gebruikt kan worden. De gevel met het mooie glas in lood blijft behouden en is voor een deel zichtbaar vanuit de kerk.

In het middendeel van het kerkcomplex wordt het dak verwijderd. Hier komt een omsloten binnentuin. Vanuit de kerk is zicht op deze tuin. De pastorie blijft behouden en wordt verbouwd tot twee appartementen. Er wordt ook een nieuw appartementencomplex gebouwd van drie verdiepingen, voorzien van een ondergrondse parkeergarage.

Klik hier voor het hele plan

Glas-in-lood rondom de kerkzaal en kloostertuin

Het tweede ontwerp is van Flow Architecten, in opdracht van D&M properties en ACM vastgoedgroep. In dit ontwerp blijft de helft van het kerkcomplex in gebruik als kerkgebouw. Het glas in lood wordt verplaatst: het komt ook aan de zijkanten van de kerk. De kerk biedt ruimte aan 300-375 personen.

Op het andere helft van de huidige kerk komt een kloostertuin. Daarnaast komt er een appartementencomplex van vier verdiepingen met een ondergrondse parkeergarage. In dat complex komen 37 appartementen.

Klik hier voor het hele plan

Parochianen kunnen hun mening geven over deze twee plannen. In de kerk liggen briefjes waarop parochianen kunnen aangeven welk plan hun voorkeur heeft. Die kunnen tot en met zaterdag 26 maart worden ingeleverd in een doos achterin de kerk. Het parochiebestuur zal deze reacties meenemen in haar uiteindelijke keuze voor een van de twee ontwerpen.

Presentatie bouwplannen kerkcomplex Malden

Op donderdag 17 maart is er ‘s avonds om zeven uur (19.00 uur) een bijeenkomst voor parochianen in de H. Antonius Abtkerk in Malden. Op deze bijeenkomst zullen diverse bouwplannen worden gepresenteerd.
Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u de uitnodiging hier downloaden: Uitnodiging bijeenkomst parochianen 17-03-2022 bouwplannen H Antonius Abtkerk Malden.

U bent van harte welkom!

Doopsel, 1e communie, vormsel in Malden

De H. Antonius Abtkerk in Malden wil een actieve geloofsgemeenschap zijn en blijven. Wilt u hieraan een bijdrage leveren?
Laat het weten en stuur een e-mail, vermeld uw contactgegevens: locatiemalden@h3eenheid.nl.

In onze kerk kunt u ook terecht voor o.a. de volgende sacramenten:
– doopsel: klik hier
– eerste communie: klik hier
– vormsel: klik hier
– ziekenzalving: klik hier
Indien u vragen of opmerkingen hebt, laat het gerust weten.
Indien u graag een gesprek met een pastor hebt, laat het dan ook gerust weten.

Graag tot ziens!

Gezocht: zangers voor MGK

Het MGK, Maldens Gemengd Koor zoekt ZANGERS. Met name sopranen en tenoren zijn van harte welkom!
Ben jij dé zanger die wij zoeken of kent u in uw familie- of kennissenkring mensen die in het Maldens Gemengd Koor willen meezingen, laat het dan weten!
Meld je aan voor of na een viering, vul het formulier hieronder in, bel naar de pastorie (024-358 04 76), of stuur een e-mail locatiemalden@h3eenheid.nl.
Of kom eens langs om eens mee te zingen én om de gezellige muzikale sfeer te proeven.
U en jij bent van harte welkom!
Tot gauw!