Cenakelkerk

Welkom op de pagina van de Cenakelkerk!

Eucharistievieringen
Dinsdag en vrijdag om 09.00 uur
Zaterdag om 17.00 uur
Zondag om 11.00 uur
Kerk open voor gebed
Woensdag 11.00-12.00 uur
Om 11.30 is er een Schriftlezing gevolgd door een korte meditatie.
  • De vieringen op zondagmorgen om 11.00 uur worden live uitgezonden via Omroep Berg en Dal en via You Tube: Klik hier om te kijken.
Kerk open voor bezichtiging
Open voor bezichtiging op donderdag- tot en met zondagmiddag van 14.00 -16.30. Tevens zijn we ook Tweede Paasdag open.
Meer informatie via deze link.

Voor rondleidingen op afspraak tel. nr. 024-3222165 of e-mail  grootstemuseumcenakel@gmail.com

Informatie i.v.m. corona preventie

Met ingang van vrijdag 25 februari 2022 vervallen voor de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en het mondkapjesadvies bij verplaatsingen door de kerk. De maatregelen voor het uitreiken van de communie worden versoepeld.

Communie
Met ingang van 25 februari vervallen de beperkende regels voor het uitreiken van de communie met uitzondering van de regel dat de priester vooraf zijn handen goed reinigt. Ook het ontvangen van de heilige communie op de tong is weer mogelijk.

Het gebruik van wijwater is weer toegestaan. Samen koffiedrinken na de viering is weer mogelijk.

Gehandhaafd blijven daarom de regels ter vermijding van handcontact: gelovigen geven elkaar niet de hand bij de vredeswens en collecteren gebeurt op een andere manier dan het doorgeven van de collecteschaal van hand tot hand.

De adviezen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken blijven van kracht. Zoals hygiëneregels als: handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, goed ventileren, niet komen met verkoudheidsklachten enzovoort.

Houd rekening met elkaar, ook met diegenen die afstand willen houden en/of een mondkapje dragen, bijvoorbeeld in verband met een kwetsbare gezondheid.

Namens Pastoraal Team, Jacques Grubben, pastoor

De digitale uitzendingen vanuit de Heilig Landstichting en de Ontmoetingskerk zullen doorgaan.

Het secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 9.30 – 12.30 uur.  Meer informatie vindt u op de website en via de mededelingen na de mis op zondag

Pastoor Rabouplein 1
6564 BP Heilig Landstichting

Telefoon: 024 -322 2165  Voor dringende gevallen 06 -1089 6107