In voorbereiding op de conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ vindt er op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober 2021 een online evenement plaats. De Canadese priester James Mallon, hoofdspreker op de conferentie op 24 en 25 maart 2022, zal tijdens deze online bijeenkomst een inleiding geven.

Onze parochie heeft mede gebruik gemaakt van zijn inzichten in het boek ‘Als God renoveert’ bij het vormgeven van de pastorale visie. Derhalve is het voor iedereen interessant om meer te horen over wat hem missionair beweegt.

Op donderdagavond 28 oktober 2021 van 20.00 tot 21.30 uur zal fr. James Mallon vanuit Canada spreken met aansluitend een live vraag en antwoord. Een aantal gasten in de studio, waaronder bisschop Jan Liesen van Breda, zal reageren op zijn inleiding en vertellen over de eigen ervaringen op weg naar een missionaire parochie. Het geheel is ingebed in muziek, gebed en interactie via social media.

Op vrijdagavond 29 oktober 2021 is er de mogelijkheid om van 20.00-21.00 uur via een extra Zoom bijeenkomst door te spreken over de inleiding van fr.James Mallon. Een ieder kan een deelgroep kiezen, waarin uitgewisseld kan worden met mensen uit heel Nederland en Vlaanderen over verschillende stappen in het proces van cultuurverandering naar een missionaire parochie. Hierbij zijn onder meer speciale break-out rooms voor pastorale beroepskrachten (priesters, diakens, pastorale werkers/-sters) voorzien.

Conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’

Het online evenement op 28 oktober is een opmaat naar de conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ op 24 en 25 maart 2022 in Breepark, Breda. De organisatie is in handen van het Bisdom Breda in samenwerking met het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS), Alpha Nederland, Katholiek Alpha Centrum, Xpand, de Vlaamse Impulsgroep en het netwerk van nieuwe bewegingen in de rooms-katholieke Kerk.

Aanmelden voor het online kick-off evenement kan op www.missionaireparochie.nl. Op deze website wordt ook het laatste nieuws gedeeld over de conferentie en het online kick-off evenement.