Stabat Mater

Op 15 september wordt het feest van de Zeven Smarten van Maria gevierd. De Kerk staat stil bij de momenten van verdriet in het leven van Maria. Die momenten zijn samengevat in zeven momenten van smart.

Het Stabat Mater is rond 1300 ontstaan, in Frankrijk of Italië. In de 15e eeuw kreeg het Stabat Mater de rol van hymne in de katholieke liturgie. Vanaf dat moment zijn meer dan 400 componisten geïnspireerd door de oorspronkelijk Gregoriaanse melodie. Tot in onze dagen.

Op maandag 14 september vanaf 20.00 uur neemt Wim Koopmans u mee in een nieuwe muzikale ontmoeting door de muzikale geschiedenis van het Stabat Mater.

Met inachtneming van de coronamaatregelen van het RIVM bent u van harte welkom.

U kunt zich aanmelden door te bellen naar 024 3441446 (di. t./m vrij. van 09.00 – 12.00 uur) of per mail: secretariaat@ontmoetingskerk.net

Zomerprogramma in de Ontmoetingstuin: ‘De kracht van…’

De afgelopen maanden zijn lastig geweest. We hadden kracht en inspiratie nodig om het vol te houden, zo lang zonder elkaar. Maar: we kunnen elkaar (weer) ontmoeten en samen nieuwe kracht opdoen. En wel in de komende weken, in onze tuin.

En dat is dus ook het thema van ons tuinprogramma voor de zomer: ‘De kracht van…’

Het zijn vijf woensdagmiddagen, waarop we aan de slag gaan met creatieve vormen die uitnodigen kracht te ontdekken, te delen en elkaar te ontmoeten.

De start van het programma is op zondag 5 juli om 15.00 uur met een gebedsviering: ‘De kracht van…’. De erop volgende bijeenkomsten zijn steeds op woensdag van 14.00 – 16.00 uur.

Op 8 juli staat de kracht van ontmoeten centraal. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen maanden en hoe zijn we daar doorheen gegaan?

Op 22 juli is het onderwerp de kracht van verhalen. Al luisterend naar verhalen en naar muziek komen we zelf op verhaal.

Op 5 augustus staat de kracht van alleen zijn centraal. Dit thema wordt belicht aan de hand van poëzie en ook met muziek.

op 19 augustus ervaren we de kracht van de dans. In dans en muziek zoeken we naar wat die bewegingen kunnen betekenen.

Op 2 september is de slotbijeenkomst over de kracht van de tuin. Hoe inspireert de tuin ons en wat heeft deze ons de afgelopen periode gegeven?

Aan de bijeenkomsten kunnen maximaal 30 mensen mee doen.  We werken steeds in drie groepen van 10 mensen. Voor alle bijeenkomsten moet u zich aanmelden.  E-mail: secretariaat@ontmoetingskerk.net

Volg de komende weken het mededelingenblad en de website.  Dan leest u de nadere informatie.

Nadere informatie trees.versteegen@ontmoetingskerk.net

Vanaf 2 juli Inloopmiddagen ‘Samen ruimte maken voor rouw’ in de Ontmoetingskerk

Samen ruimte maken voor rouw

Als een dierbare is overleden, is het belangrijk om goed afscheid te nemen, om door te kunnen gaan met leven. We hebben beelden, aanraking en gesprekken nodig. Nu we leven met de beperkingen van corona gaat dit vaak niet.

Het is pijnlijk om je naasten niet nabij te kunnen zijn op de manier die je zou willen. Dat geeft een gevoel van machteloosheid en soms radeloosheid. Je kunt niet samen rouwen zoals je dat nodig hebt, alle normale ritmes en contacten zijn verstoord.

In de Ontmoetingskerk maken we daarom ruimte voor rouw. Hiervoor starten we deze zomer met een inloopmiddag, waarin ruimte is om ervaringen rondom rouw te delen, andere ervaringsverhalen te horen en de troost van samenkomen en delen te voelen. Voor ieder die in de afgelopen maanden, of langer geleden, een dierbare heeft verloren aan de dood.

Inloopmiddagen ‘Samen ruimte maken voor rouw’

Om de andere week op donderdag. De bijeenkomsten duren van 13.30 uur – 15.00 uur in Zaal M.

Data: 2 juli, 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus, 10 september, 24 september.

De middagen worden begeleid door een van de pastores en door andere deskundigen.

Aanmelden vooraf is niet nodig. In verband met coronamaatregelen hebben we wel beperkt plaats. Bij binnenkomst noteren we enkele  contactgegevens ten behoeve van mogelijk  GGD-contactonderzoek.

nadere informatie trees.versteegen@ontmoetingskerk.net