Misere mei

Een zonde bedrijven, wie doet dat vandaag de dag nog? Het is ouderwetse taal, net als ‘berouw’ en ‘vergiffenis’. Maar de katholieke traditie kent zeven prachtige boetepsalmen. Misere mei is er daar een van, die wordt toegeschreven aan koning David. De profeet Natan wees hem terecht na zijn overspel met Batseba en de moord op haar man Uriël. In de psalm roept David om de genade van God en vertrouwt daarop als hij zijn zonde betreurt.

Misere mei is vaak op muziek gezet, op een soms letterlijk adembenemende wijze. Bijvoorbeeld door Orlandus Lassus, Gregorio Allegri, Henryk Górecki, Johan Sebastiaan Bach en Arvo Pärt.

Wim Koopmans neemt ons mee in deze online ontmoeting met muziek, beelden en uitleg.

Maandag 29 maart 20.00 uur via www.ontmoetingskerk.net/beelduitzending. U kunt daar mee- of terugkijken via het YouTube-kanaal van de kerk.

Leesgroep boek Erik Borgman

Erik Borgman schreef “Alle dingen Nieuw, een theologische visie voor de 21ste eeuw’. Het is beoordeeld als het beste theologische boek van 2020.

In de Ontmoetingskerk starten we een online-leesgroep waarin we in 4 keer dit enigszins ingewikkelde boek gaan lezen. Er is plaats voor 8 mensen.

De bijeenkomsten zijn op 4 en 18 februari en op 18 en 25 maart, steeds van 19.30 – 21.00 uur.

Hebt u interesse?  Geeft u zich dan op bij trees.versteegen@ontmoetingskerk.net

onder vermelding van leesgroep Borgman.

Lezing Psalm 23 ds. Marije Zoethout

Door velen wordt de Psalm “De Heer is mijn Herder” gekoesterd; berijmd gezongen uit het liedboek of gelezen bij velerlei gelegenheid. Tegelijk is het ook een tekst waar je mee kan stoeien. Het is een tekst die emoties oproept, bijvoorbeeld: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, Uw stok en Uw staf vertroosten mij”.

Een tekst om eens nader te bekijken en naar te luisteren. Vanwege de lockdown kunnen we helaas niet samenkomen in de Ontmoetingskerk en daar samen het gesprek aangaan. We zullen ervoor zorgen dat deze avond toch digitaatl te beleven is.

Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst, neem dan contact op met Marije Soethout via e-mail; m.soethout@protestantsekerk.nl