Welkom

Welkom op de website van Parochie Heilige Drie-eenheid. Hier vindt u informatie over de samenstelling en activiteiten van de parochie.De parochie beslaat een groot gebied in het zuiden van Nijmegen en omgeving. Zeven kerken zijn gelegen in Nijmegen, Heilig Landstichting, Berg en Dal en Malden, daarnaast maken onze parochianen  in de wijk Brakkenstein gebruik van de Sacramentskerk van de paters van het H. Sacrament. Wij maken deel uit van de Rooms Katholieke Kerk in het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Wij willen samen met onze parochianen hoop en perspectief geven aan alle mensen van goede wil in de huidige samenleving. Wij laten ons inspireren door God, Vader, Zoon en Heilige Geest. Met deze namen ontvingen wij de doop om te getuigen van de Blijde Boodschap van Jezus Christus. Hij leerde ons de liefde van de Vader kennen die wij in ons dragen dankzij de Heilige Geest. In ons ‘samen-kerk-zijn’ dragen we dit als parochie concreet uit in onze vieringen en activiteiten.

Wij nodigen u van harte uit om hier aan deel te nemen!

Onderstaand gebed van harte aanbevolen.

Goede God, de vakantietijd komt er weer aan.

Wij mogen uitrusten en bijkomen van al onze inspanningen na een bijzonder jaar.

Het was een tijd van mogelijkheden én van allerlei beperkingen vanwege Corona.

Ditmaal was het geen heilige als rode draad maar een vervelend en dodelijk virus.

Velen van ons kennen wel iemand die een dierbare heeft verloren en misschien zijn wij wel die iemand die te maken kreeg met een verlies.

Vader, wij zijn uw kinderen en vragen U om met ons mee te gaan op onze reis.

Het maakt hierbij niet uit of wij in Nederland blijven of dat wij de grens over gaan om de rust of het vertier te zoeken.

Wilt U ons kompas zijn voor onderweg en op die andere plek waar wij onszelf mogen zijn samen met anderen.

En geef ons dan de kracht om te kunnen genieten van al het moois dat ons toe schijnt.

Als de tijd gekomen is om huiswaarts te gaan Heer, wijs ons dan de weg terug, om veilig thuis te komen.

En om met frisse moed weer aan de slag te gaan op school, thuis of op ons werk.

AMEN