De eerste heilige communie

De Eerste Communie is, na de doop, de tweede
stap om volledig lid te worden van de kerk-gemeenschap. De kerk is niet alleen een gemeenschap van gedoopten, maar ook van mensen die deelnemen aan de eucharistievieringen en die
dan uitgenodigd worden aan de maaltijd van de Heer. Meestal doen kinderen hun Eerste Communie
wanneer ze in groep 4 van de basisschool zitten.
Aan de Eerste Communie gaat een voorbereiding vooraf. In onze parochie vindt die voorbereiding op vier locaties plaats: de Lourdeskerk, de Cenakelkerk, Heilige Antonius Abt-kerk en de Ontmoetingskerk.

Aanmeldformulier Eerste Communie

Met dit formulier kunt u uw kind opgeven voor de voorbereiding op de Eerste Communie of het Vormsel. Velden met een * zijn verplicht
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Onderstaand gebed van harte aanbevolen.

Goede God, de vakantietijd komt er weer aan.

Wij mogen uitrusten en bijkomen van al onze inspanningen na een bijzonder jaar.

Het was een tijd van mogelijkheden én van allerlei beperkingen vanwege Corona.

Ditmaal was het geen heilige als rode draad maar een vervelend en dodelijk virus.

Velen van ons kennen wel iemand die een dierbare heeft verloren en misschien zijn wij wel die iemand die te maken kreeg met een verlies.

Vader, wij zijn uw kinderen en vragen U om met ons mee te gaan op onze reis.

Het maakt hierbij niet uit of wij in Nederland blijven of dat wij de grens over gaan om de rust of het vertier te zoeken.

Wilt U ons kompas zijn voor onderweg en op die andere plek waar wij onszelf mogen zijn samen met anderen.

En geef ons dan de kracht om te kunnen genieten van al het moois dat ons toe schijnt.

Als de tijd gekomen is om huiswaarts te gaan Heer, wijs ons dan de weg terug, om veilig thuis te komen.

En om met frisse moed weer aan de slag te gaan op school, thuis of op ons werk.

AMEN