Een kerkelijke uitvaart

Voor vragen over een kerkelijke uitvaart neemt u contact op met het parochiecentrum. Is een familielid overleden en wenst men een kerkelijke uitvaart dan dient de familie in eerste instantie altijd contact op te nemen met de uitvaart-verzorger. Deze neemt contact op met degene die de ‘spoedtelefoon’ onder beheer heeft om te vernemen of er een pastor beschikbaar is en de gewenste kerklocatie.

Voor dringende gevallen kunt u bellen met

Voor AA Kerk Malden – Kruispuntkerk – Groenestraatkerk en Lourdeskerk 06 – 1272 3921

Voor OLV v/h H.Hartkerk Berg en Dal en Cenakelkerk Heilig Landstichting 06 – 1089 6107

Voor de Ontmoetingskerk Dukenburg  06 – 1402 6864

Met een uitvaart neem je definitief afscheid van iemand die je dierbaar is. Een uitvaartdienst in de kerk kan helpen bij dit afscheid. Voor een kerkelijke uitvaart zijn er twee mogelijkheden: een uitvaart mèt en een uitvaart zónder Eucharistie.

Als u kiest voor een uitvaart waarbij tevens de Eucharistie wordt gevierd, maakt het kerkelijk afscheid deel uit van een Mis met de daar bijbehorende structuur. In alle andere gevallen vieren we het kerkelijk afscheid met een viering van Woord en Gebed. Deze laatste wijze van gelovig afscheid nemen van de overledene geeft wat meer mogelijkheden voor eigen inbreng.

Indien beschikbaar, zal een koor de plechtigheid met passende liederen ondersteunen.

In alle gevallen wordt de viering in overleg met de nabestaanden samengesteld.

Onderstaand gebed van harte aanbevolen.

Goede God, de vakantietijd komt er weer aan.

Wij mogen uitrusten en bijkomen van al onze inspanningen na een bijzonder jaar.

Het was een tijd van mogelijkheden én van allerlei beperkingen vanwege Corona.

Ditmaal was het geen heilige als rode draad maar een vervelend en dodelijk virus.

Velen van ons kennen wel iemand die een dierbare heeft verloren en misschien zijn wij wel die iemand die te maken kreeg met een verlies.

Vader, wij zijn uw kinderen en vragen U om met ons mee te gaan op onze reis.

Het maakt hierbij niet uit of wij in Nederland blijven of dat wij de grens over gaan om de rust of het vertier te zoeken.

Wilt U ons kompas zijn voor onderweg en op die andere plek waar wij onszelf mogen zijn samen met anderen.

En geef ons dan de kracht om te kunnen genieten van al het moois dat ons toe schijnt.

Als de tijd gekomen is om huiswaarts te gaan Heer, wijs ons dan de weg terug, om veilig thuis te komen.

En om met frisse moed weer aan de slag te gaan op school, thuis of op ons werk.

AMEN