Iets doen!

Vrijwilliger zijn/worden

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers vormen wij een levende parochie. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor het gemeenschappelijk uitdragen van ons ‘samen-kerk-zijn’. Onze vrijwilligers vormen een verzameling van ruim 600 mensen die hun talenten inzetten op verschillende gebieden:

Beheer: het verrichten van secretariële en administratieve diensten en ondersteuning zoals parochiebestuur, administratie van leden, financiën, begraafplaatsen.

Communicatie: medewerkers voor het parochieblad en de website en mensen die binnen de parochie de post verspreiden.

Onderhoud: klusgroepen en poetsgroepen in en rondom de gebouwen en de begraafplaatsen.

Pastoraal : vrijwilligers en werkgroepen die zich inzetten voor liturgie, diaconie, catechese, huis- en ziekenbezoek.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot vrijwilligerswerk, neem dan contact op met het centrale secretariaat in het parochiecentrum of met het secretariaat van de betreffende locatie.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! Hieronder ziet u een aantal vacatures voor vrijwilligerswerk waar we momenteel specifiek naar op zoek zijn. Zit er iets voor u bij? Zo niet, dan horen we graag op welk gebied u in onze parochie iets zou willen betekenen, er is altijd plek!

Ik heb zelf een idee!

Heeft u een eigen idee over wat u in onze parochie zou kunnen betekenen als vrijwilliger? We zijn heel benieuwd!

koffie2

Locatie Berg en Dal: Gastvrouw/heer voor versterking van ons ‘koffiegroepje’.

O.L.V. van het Heilig Hart-kerk

Al jarenlang is het traditie dat men onder het genot van een kopje koffie, na de zondag viering, even kan bijpraten. Dat wordt door iedereen erg gewaardeerd. De koffie wordt verzorgd door een groepje trouwe vrijwilligers, in deze tijd uiteraard met inachtneming van de nodige afstand i.v.m. corona. Ons groepje is de laatste tijd, door leeftijd en corona, flink uitgedund. We zijn nu op zoek naar een aantal mensen die ons willen helpen.

Heb je interesse?

Bel of mail naar Jean van den Broek 06-20864371 of j-vandenbroek@hotmail.com

H. Antonius Abtkerk, Malden

Locatie Malden zoekt: poets-engelen

H. Antonius Abt

De gezellige poetsploeg van de H. Antonius Abtkerk in Malden zoekt een paar vrijwilligers.
Iedere 1e dinsdagochtend van de maand staat een poetsploegje paraat om in de kerk de voorkomende poetsklussen aan te pakken! Het kost niet veel tijd en het is dankbaar werk!
Bent u dé poets-vrijwilliger die wij zoeken of kent u in uw familie- of kennissenkring mensen die ons als vrijwilliger willen helpen, laat het dan weten!
Vul het formulier hieronder in, of bel naar de pastorie (024-358 04 76), of stuur een mail locatiemalden@h3eenheid.nl.
Of kom eens langs om te kijken wat er zoal te doen is én om een gezellige sfeer te proeven.
Jij en u bent van harte welkom!
Tot gauw!

Coördinator locatie Berg en Dal

O.L.V. van het Heilig Hart

Deze vacature is ontstaan doordat Dhr. Jos Verstegen (huidige coördinator) de taak van penningmeester van de parochie H. Drie-eenheid op zich heeft genomen. Fijn voor de parochie maar voor de locatie een dringende vraag wie de functie van coördinator van hem wil overnemen. Jos geeft u alle informatie om een besluit te nemen.

Verdeler van de parochiekrant

Groenestraatkerk

Verdeler parochiekrant: In de Groenestraatwijk wordt in 26 straten c.q. wijkjes ons parochieblad Triptiek bezorgd. De bezorger die dat doet krijgt op zijn of haar beurt het stapeltje parochiebladen van de verdeler (degene die alle bezorgers voorziet van de te verdelen parochiebladen). Die persoon bezorgt dus 26 stapeltjes kranten door onze wijk heen. Als er meerdere verdelers zijn komt men slechts 3 of 4 keer per jaar aan de beurt hiervoor. Heeft u enige tijd over voor onze kerkgemeenschap, u kunt zich aanmelden middels het invullen en versturen van het formulier.

Bent u de ‘kerkengel’ die we zoeken?

Groenestraatkerk

Kerkengel: we zoeken mensen die willen helpen met het schoonhouden van de kerk. 1 x per maand komen de zgn. kerkengelen bijeen om de kerk te poetsen. Dan worden de banken schoongemaakt, de vloer gestofzuigd, etc.
Als men zich niet voor een vaste dag wil vastleggen kunnen ook afspraken worden gemaakt voor het schoonmaken van een deel, bijvoorbeeld het priesterkoor, de Mariakapel, de altaren. Dat kan men dan doen op een ochtend dat het uitkomst. U kunt zich aanmelden middels het invullen en versturen van het formulier.

Wie helpt onze tuinploeg

Groenestraatkerk

Tuinploeg: wij kunnen wel versterking gebruiken van de tuinploeg.Het
gaat om het maaien van het gras achter de kerk, onderhoud van de
borders, schoonhouden van het kerkplein. Heeft het je interesse, dan kunt u zich aanmelden middels het invullen en versturen van het formulier.