Vieringen

Parochie Heilige Drie-eenheid is een levende geloofsgemeenschap. Mensen komen bijeen om hun geloof te vieren, hun geloof gestalte te geven of hun geloof te verdiepen. In verband met het heersende Corona-virus zijn alle publieke vieringen vanaf 24-03-2020 afgelast tot en met Pinksteren, 31 mei 2020. We houden u op de hoogte via deze site.

Wel kunt u via computer, televisie en/of radio kerkelijke vieringen volgen, zie hieronder:

Hoogfeest van Pinksteren
De Eucharistieviering zondag 31 mei 2020 met als voorganger pastoor Jacques Grubben wordt vanaf 10.30 uur door TV Berg en Dal uitgezonden vanuit de O.L.V. van het Heilig Hartkerk in Berg en Dal. U kunt de heilige Mis mee volgen op TV kanaal 1440 (KPN) en kanaal 36 of TV 335 (Ziggo) of via www.omroepbergendal.nl (YouTube). U kunt een (papieren) Misboekje aanvragen bij de kerklocatie waar u meestal contact mee heeft of

Via onderstaande link kunt u het misboekje voor de Pinksterviering downloaden c.q. openen:

Tekstboekje Hoogfeest van Pinksteren 31 mei 2020 Eucharistieviering 10.30 uur Parochie H. Drie-eenheid

In verband met de maatregelen van de Nederlandse regering en van de kerkelijke overheid worden er geen openbare vieringen in onze kerken gehouden.

Ontmoetingskerk Dukenburg – Vieringen via You Tube: Iedere zaterdagavond 18.00 uur en zondagochtend 11.00 uur wordt er een viering verzorgd vanuit deze kerk zonder publiek, de vieringen worden live uitgezonden via You Tube!  U wordt met die link verbonden via vieringen.ontmoetingskerk.  Voor de radio uitzending ga naar de website www.ontmoetingskerk.net en klik op het blokje “Kerkradio”.

Cenakelkerk Heilig Landstichting – Eucharistievieringen via You Tube
Op zondagen is er om 10.00 uur een besloten eucharistieviering die live te zien is op You Tube.
Klik daarvoor op de link:  vieringen.cenakelkerk.
Op de zondagen 24 mei en 14 juni gaat pastoor Jacques Grubben voor in de Eucharistie die via You Tube te volgen is.

Op zondag- en woensdagmorgen is de kerk open van 11.00 tot 12.00 uur voor een moment van stilte en gebed.

Dagelijks kunt u de Eucharistie meevieren op computer en/of TV.
De KRO-NCRV verzorgt van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering.
Klik onderstaande link aan voor meer informatie:   rkkerk.nl-dagelijkse-live-stream-eucharistie-en-dagsluiting/   Zondags kunt u op TV – NPO 2 de eucharistieviering volgen die om 10.00 uur begint.

Alles

Vaste wekelijkse Vieringen

Vanwege de bestrijding van de Corona virus pandemie hebben de bisschoppen van Nederland op 23 maart 2020 besloten en bekend gemaakt dat alle publieke vieringen in de Rooms Katholieke kerken in Nederland tot en met Pinksteren op 31 mei zijn afgelast. Onderstaand gebed van harte aanbevolen.

God, toevlucht in onze nood,

kracht in onze vertwijfeling en angst,

vertroosting in ziekte en lijden.

Wees ons, uw volk, nabij en genadig

nu wij allen de gevolgen ondervinden

van het uitgebroken corona-virus.

Wees een Beschermer voor hen

die dit virus hebben opgelopen,

Wij bidden voor hen om hoop en genezing.

Wij bidden voor hen die aan de gevolgen van dit virus

zijn overleden, dat zij bij U geborgen mogen zijn.

Wij bidden voor allen die werkzaam zijn

in de gezondheidszorg en het openbaar bestuur,

dat zij uw nabijheid en zegen mogen ervaren in hun werk

ten dienste van heel de samenleving.

Doe ons beseffen hoe groot uw liefde is voor ieder van ons

en dat Gij met ons zijt nu wij de kwetsbaarheid van ons

bestaan ervaren.

Versterk ons geloof en onze hoop

zodat wij ons altijd zonder aarzelen overgeven

aan uw vaderlijke voorzienigheid.

Door Christus onze Heer.

Amen.