Ziekencommunie

Voor zieken en ouderen is het vaak moeilijk om nog naar de kerk te komen en de Eucharistie mee te vieren. Gelukkig biedt de televisie de mogelijkheid om elke zondagmorgen de Mis-op-afstand te zien en mee te bidden. Voor gelovigen is dat vaak niet voldoende, zij verlangen ernaar om de communie te ontvangen.

De leden van het pastoraal team en een aantal vrijwilligers proberen – zoveel als mogelijk – aan deze behoefte te voldoen. Iedere eerste vrijdag van de maand rijdt iemand van het pastoraal team door de parochie om aan de zieken de communie te brengen. Vrijwilligers brengen vaak op zondag de communie.

Wilt u de communie ontvangen, neem dan contact op met het centrale secretariaat.

Onderstaand gebed van harte aanbevolen.

Goede God, de vakantietijd komt er weer aan.

Wij mogen uitrusten en bijkomen van al onze inspanningen na een bijzonder jaar.

Het was een tijd van mogelijkheden én van allerlei beperkingen vanwege Corona.

Ditmaal was het geen heilige als rode draad maar een vervelend en dodelijk virus.

Velen van ons kennen wel iemand die een dierbare heeft verloren en misschien zijn wij wel die iemand die te maken kreeg met een verlies.

Vader, wij zijn uw kinderen en vragen U om met ons mee te gaan op onze reis.

Het maakt hierbij niet uit of wij in Nederland blijven of dat wij de grens over gaan om de rust of het vertier te zoeken.

Wilt U ons kompas zijn voor onderweg en op die andere plek waar wij onszelf mogen zijn samen met anderen.

En geef ons dan de kracht om te kunnen genieten van al het moois dat ons toe schijnt.

Als de tijd gekomen is om huiswaarts te gaan Heer, wijs ons dan de weg terug, om veilig thuis te komen.

En om met frisse moed weer aan de slag te gaan op school, thuis of op ons werk.

AMEN